Meest gestelde vragen.

Moet er iemand aanwezig zijn bij de woningopname?

Ja, om een goede opname te doen heeft onze adviseur toegang tot de woning nodig.

Waar wordt naar gekeken bij de woningopname?

Onze adviseur kijkt naar de oppervlaktes en de isolatiewaardes van de verschillende schildelen van de woning zoals de muren, het dak, de vloer en de ramen. Ook inventariseert hij de installaties als de ketel, de warmtepomp, de ventilatie en de zonnepanelen.

Hoe lang is het energielabel geldig?

Het officiële energielabel is tien jaar geldig.

Wanneer heb je een energielabel nodig?

Het energielabel is verplicht wanneer je je woning gaat verkopen of verhuren. Kan je geen energielabel overleggen dan krijg je een boete.

Welk energielabel is het minst zuinig?

Woningen met energielabel G zijn het minst zuinig. Heeft je woning een label A of A+ tot A+++ dan heb je een woning die in vergelijking met andere woningen van dezelfde grootte zeer zuinig is. Je energiekosten zijn dan laag.

Wat is een energielabel?

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig je huis is. Heb je een label G dan is je woning zeer on-zuinig. Heb je een label A of A+ tot A+++ dan heb je een zeer zuinige woning in vergelijking met woningen van dezelfde omvang. Over het algemeen worden woningen met een beter energielabel sneller en tegen een hogere prijs verkocht. Logisch aangezien de maandlasten van dergelijke woningen een stuk lager zijn.

Hoe wordt een energielabel bepaald?

Het energielabel moet door een gediplomeerde adviseur en conform de NTA8800 worden opgesteld. Op basis van ruim 150 kenmerken berekenen we het energielabel. Hiervoor gebruiken onze adviseurs speciale software.

%d bloggers liken dit: